Màquines de 16 bits

Super Nintendo

Super Nintendo és la segona videoconsola de sobretaula de Nintendo i successora de Nintendo Enertainment System en Amèrica i Europa va ser la més exitosa i venuda de l'era dels 16 bits. Gràcies al chip Super FX va tindre el primer videojoc completament tridimensional de consola, Star Fox.

Sega Megadrive

Videoconsola de sobretaula de 16 bits desenvolupada per Sega Enterprises va ser la tercera consola de Sega successora de la Master System. No va tindre molt d'èxit en Japó però va ser molt popular a Europa uns anys després.

Neo-Geo

Va ser un sistema de 16 bits basat en cartutxos per a arcades així com videoconsoles domèstiques llançat per l'empresa SNK. Oferia uns grâfics 2D i molt bona qualitat de so. EN¡n un principi va estar pensada com a màquina de recreativa i posteriorment va ser adaptada per a ser utilitzada en cases particulars a un preu de 700 $.

Sega Saturn

És la quinta videoconsola de sobretaula creada per Sega. Va ser llançada el 22 de novembre de 1994 en Japó i va ser llançada per competir amb la Play Station de Sony a la que no va poder superar.

Play Station

Videoconsola de sobretaula de 32 bits llançada per Sony Computer Enetrtainment en 1994 es considera la consola més exitosa de quinta generació tant per les seues vendes com per la seua popularitat.

Nintendo 64

La quarta videoconsola de sobretaula produïda per Nintendo, incorpora un processador de 64 bits, amb un suport d'emmagatzematge en forma de cartutxos la qual cosa li va suposar una desventaja front als seus competidors que utilitzaven ja sistema de CD.