Actualitat

Play Station 2

La segona videoconsola de sobretaula de Sony va ser llançada l'any 2000 i és la consola més venuda de la història amb més de 160 milions de vendes, a més és la que més jocs posseeix uns 3870, com a dada personal és la primera que vaig tindre amb el joc Need for Speed: Most Wanted.

Nintendo Game Cube

És una de les consoles de sisena generació llançada per Nintendo en 2001. A pesar que va ser anunciada com a una consola que superaria totes les anteriors, no va ser capaç de superar als seus competidors i no va tindre molt d'èxit.

Play Station 3

Va ser la tercera videoconsola de Sony, catalogada de setena generació, i que va tindre com a competidores la Xbox 360 i la Wii. Va ser llançada en un model de 40GB de disc dur i amb dos ports USB permetent a més del multijugador online, el local.

Xbox

La primera consola de l'empresa de Microsoft en col·laboració amb Intel. Amb un processador central basat en el processador Intel Pentium III, incorporava un lector de DVD, disc dur intern i quatre connectors de comandament.

Xbox 360

La segona consola de MIctosoft en col·laboració amb IBM i AMD llançada el 2005. Va establir el sistema de Xbox Live que va fer que el sistema de multijugador fora de pegament. És capaç de suportar 8 hores de joc i té una funció d'apagat automàtic si es sobrecalfa.

Wii

Videoconsola creada per Nintendo i estrenada en 2006 va superar a les seues competidores Xbox i Play Station. La seua característica més representativa és el seu comandament inalàmbric Wii Remote, ja que pot detectar moviments en un pla tridimensional.

Play Station 4

La quarta consola de Sony forma part de l'octava generació, va ser llançada el 20 de febrer de 2013. Compta amb un processador AMD de 8 nuclis, a més inclueix 8GB de memòria unificada GDDR5 i una unitat de disc Blu-ray Disc.

Xbox One

La tercera consola de Microsoft també forma part de l'octava generació i va ser presentada el 22 de novembre de 2013 amb un preu de 500 $. Compta amb un processador AMD Custom de 64 bits 8GB de memòria RAM 500GB de disc dur.

Nintendo Switch

És la novena consola creada per Nintendo, va ser llançada el 3 de març de 2017. La seua característica principal és que serveix tant de consola de sobretaula com de consola portàtil. Utilitza dos controladors inalàmbrics anomenats Joy-Con que funcionen de manera distinta segons el mode en què volem utilitzar la consola.